Něco málo o ČAJI
ČAJ, ať už jakýkoliv, je znám už tisíce let. Ale my ho přesto ještě neumíme používat. Nečteme návody na přípravu a klidně necháme sáček v hrníčku až do vypití.
KAŽDÝ ČAJ MÁ DOBU LOUHOVÁNÍ. Pokud ji nedodržíte, dostanou se do čaje i teiny, které nejsou pro naš tělo vhodné. DODRŽUJTE TEDY ČAS LOUHOVÁNÍ, CHCETE-LI DO NĚJ PŘIDAT CITRÓN, POČKEJTE, AŽ SÁČEK VYJMETE A SLADÍTE-LI MEDEM, NEDÁVEJTE JEJ DO HORKÉHO ČAJE, ALE PO CHVÍLI CHLADNUTÍ, JINAK SE MED V ČAJI ZNEHODNOTÍ A NEMÁ TEN SPRÁVNÝ ÚČINEK. A NENECHÁVEJTE V ČAJI LŽIČKU, KOV NIČÍ JEHO SLOŽENÍ. Vychutnávejte si ho v klidu, navodí nám pocit uvolněnosti a dobré nálady. PROSTĚ PITÍ TOHOTO BLAHODÁRNÉHO NÁPOJE JE SIESTA.